Proiectarea panourilor electrice de distribuție și automatizare poate fi o sarcină complexă. Procesul de proiectare a acestor panouri trebuie făcut cu multă atenție, deoarece trebuie să îndeplinească cerințele standardelor naționale, fiind totodată și un consumator de timp. Unui inginer îi poate lua de la câteva săptămâni până la câteva luni pentru a proiecta un panou, în funcție de dimensiunea și complexitatea acestuia. Din fericire, acum există soft-uri care ajută inginerii să proiecteze aceste panouri mai ușor, mai rapid, mai precis și mai eficient. Două astfel de soft-uri sunt EPLAN Electric și CADprofi Electrical. Aceste aplicații software ofertă posibilitatea de a vedea cum va arăta panoul în viața reală înainte de a fi efectuată orice lucrare fizică. Oferind de asemenea, și instrumente pentru calcule.

EPLAN Electric este un software care permite proiectarea panourilor de distribuție electrică și automatizare într-un mediu 3D. Sistemul generează automat evaluări detaliate, drept componentă integrantă a documentației de proiect, atât în mod continuu, cât și combinat, în funcție de necesități. EPLAN Electric primesște toate informațiile necesare pentru realizarea schiței proiectului dorit: de la planificarea integrată până la fabricație, punere în funcțiune, întreținere și reparații.

CADprofi Electrical poate fi utilizat la proiectarea instalațiilor complexe, cum sunt cele de iluminare, alimentare, telecomunicațîi, joasă tensiune, securitate și antene. Software-ul conţine câteva mii de simboluri bazate pe ultimele standarde din domeniul electric, precum şi corpuri de iluminat, cutii de distribuţie şi altele. Aplicația pune la dispoziție un mijloc facil de desenare a cablurilor şi a tuburilor de cablare. Printre caracteristicile sale cele mai uşor de utilizat sunt numerotarea automată a circuitelor electrice şi un editor comod de planuri şi diagrame.

Aceste 2 sisteme facilitează procesele pentru implementarea unor servicii precum:

Tablouri electrice de distribuție și automatizare:

– Tablouri pentru distribuția energiei electrice cu un curent de până la 6300 Amperi

– Integrare soluții profesionale în proiecte de la producători mondiali

– Tablouri electrice industriale

– Tablouri electrice de compensare a factorului de putere

– Proiectare și execuție tablouri electrice în conformitate cu standardele – SR EN 60439.1 și SR EN 61439.1

Tablouri electrice de automatizare, control și monitorizare.

-Soluții PLC, HMI, SCADĂ

– Integrarea componentelor de automatizare

– Furnizarea echipamentelor

– Asistență tehnică

– Punere în funcțiune ( PIF)

– Mentenanță și service