Electro Instal Constantin oferă o gamă largă de servicii pentru surse de rezervă, incluzând montajul, punerea în funcțiune și service-ul. Compania oferă, de asemenea, consultanță pentru identificarea celor mai eficiente soluții tehnico-economice în vederea satisfacerii necesităților clienților legate de alimentarea din surse de rezervă.

Printre soluțiile principale se numără grupurile electrogene, folosite atât ca sursă primară de alimentare în locații izolate sau la șantiere în faze incipiente, cât și ca sursă de rezervă în situații ce necesită un nivel înalt de siguranță în alimentarea cu energie. Acestea sunt esențiale pentru așa-numiții receptori vitali, care se împart în două categorii: cei care nu admit întreruperi în alimentare mai mari de o secundă și cei care admit întreruperi de până la 5 minute.

Grupurile electrogene oferite variază ca putere între 5-1400 kVA și funcționează stabil doar dacă sunt încărcate cu cel puțin o treime din puterea nominală. La alegerea unui grup electrogen sunt importante factori precum altitudinea, temperatura și umiditatea aerului, precum și factorul de putere al sarcinii.

Se recomandă utilizarea demaroarelor electronice pentru motoarele electrice mari, pentru a evita scăderile de tensiune și frecvență la pornirea utilajelor. Pentru consumatorii vitali cu cerințe de putere mari, se sugerează efectuarea unui studiu tehnico-economic pentru utilizarea mai multor grupuri de mare putere.

Grupurile electrogene sunt folosite și ca sursă primară de alimentare pentru locații izolate, cabane și șantiere. Acestea pot avea puteri cuprinse între 2,5 și zeci de kVA, asigurând alimentarea optimă a utilajelor de pe șantier și oferind avantaje precum independența față de rețelele electrice și capacitatea de a compensa vârfurile de sarcină.

Pentru situațiile care necesită o alimentare electrică fără întreruperi sau deformări ale undei sinusoidale, cum ar fi echipamentele de calcul sau aparatura electromedicală, se utilizează UPS-uri (Uninterruptible Power Supply). Aceste sisteme includ o sursă auxiliară de energie, un convertor și un sistem de urmărire a tensiunii, asigurând o alimentare constantă și de calitate. În cazul întreruperilor prelungite, se recomandă grupurile electrogene cu pornire rapidă, oferind o soluție eficientă și economică.

Cere o oferta completand formularul de mai jos