Proiectare tablouri electrice de distribuție și automatizare cu ajutorul EPLAN Electric și CADprofi Electrical

Proiectarea panourilor electrice de distribuție și automatizare poate fi o sarcină complexă. Procesul de proiectare a acestor panouri trebuie făcut cu multă atenție, deoarece trebuie să îndeplinească cerințele standardelor naționale, fiind totodată și un consumator de timp. Unui inginer îi poate lua de la câteva săptămâni până la câteva luni pentru a proiecta un panou, în funcție de dimensiunea și complexitatea acestuia. Din fericire, acum există soft-uri care ajută inginerii să proiecteze aceste panouri mai ușor, mai rapid, mai precis și mai eficient. Două astfel de soft-uri sunt EPLAN Electric și CADprofi Electrical. Aceste aplicații software ofertă posibilitatea de a vedea cum va arăta panoul în viața reală înainte de a fi efectuată orice lucrare fizică. Oferind de asemenea, și instrumente pentru calcule.
Read More

Servicii complete pentru racordarea la rețeaua electrică

Procesul birocraric pentru racordarea la rețeaua de electricitate poate fi un proces lung și obositor dacă nu ești familiarziat cu acest domeniu sau dacă nu ai destul timp la dispoziție pentru solicitarea și completarea documentelor necesare. Apelând la o firmă specializată în domeniu, poți economisi atât timp, cât și bani pentru a obține într-un timp cât mai scurt toate documentele necesare pentru începerea instalării a sistemului electric.
Read More

Măsurători PRAM în Ialomița (Slobozia și imprejurimi)

PRAM este o prescurtare care vine de la cuvintele Protecție prin Relee Automatizare și Măsură, iar verificarea PRAM se referă la  revizuirea periodică a instalației de împământare și a instalației de paratrăsnet, astfel încât să se prevină electrocutarea personalului care utilizează instalația electrică și echipamentul de lucru, apariția incendiilor și  distrugerii aparaturii electrice. În urma verificării PRAM de către o firmă acreditată ANRE, se va elibera un buletin ce conține datele măsurătorilor efectuate. Dacă s-au constatat probleme ale instalațiilor electrice, ele trebuie remediate cât mai rapid deoarece lipsa buletinului de conformitate PRAM poate aduce sancționarea cu o amendă de până la 10.000 lei potrivit legii Securității și Sănătății în Muncă.
Read More

Servicii instalatii electrice Ialomita (Slobozia si imprejurimi)

Atunci când ne gândim la instalația electrică a unei clădiri, ne gândim de fapt la singuranța persoanelor care se află în clădirea respectivă. Fie că vorbim de propria locuință, de spațiul în care lucrăm sau de o instituție pe care doar o vizităm, nerespectarea normelor de implementare și verificare a instalațiilor electice poate pune în pericol siguranța persoanelor aflate în acele clădiri. De aceeea trebuie să solicităm periodic servicii de mentenanță a instalațiilor electrice dacă ne dorim să evităm orice pericole. Este indicat să apelăm la prersoane specializate în domeniu atunci când ne dorim să executăm sau doar să verificăm intsalațiile electrice.
Read More